Pincanha med majskager
Engang imellem sidder jeg og leder efter inspiration på nettet. Og engang imellem er jeg heldig at finde noget spændende:-) Brasiliansk Pincanha, det lyder da spændende og ser rigtig interessant ud på billederne. Jeg kastede mig ud i projektet og det blev meget vellykket.
Pincanha er en brasiliansk ret. Okseculotte på spyd eller endnu bedre på et rotisserie Hvis man har har sådan en svend. Jeg lavede det bare på et almindeligt spyd 🙂 Pincanha skal have fuld varme. Man skære af det på flere måder. Man kan skære små stykker af kødet mens det sidder på spydet og lægger det på grillen igen, så får man skorpe på alt kødet;-) Man kan også tage det af spyddet og skære det som små stege. Vi prøvede begge dele og jeg må indrømme at det bedste var at skære af spyddet og lægge det tilbage på grillen;-)
Og for at tage den i opløbet, så hører Majskagerne ikke til KISS kosten. Men de kan nemt undværes. Lav lidt ekstra salat. Resten af maden er meget lækkert 😉 Dippen er det hele værd:-)
Endnu en fantastisk oplevelse med den nye grill. LOVE IT 😉
Pincanha med majskager
-4 personer
Pincanha
1 kg okseculotte (der er dog brugt denne lækre kalveculotte på billedet)
1/2 dl olie
4 fed hvidløg
salt og peber
Majskager
1 dåse majs
2 gulerødder
1 persillerod
1 æg
1 spsk. hvid hvede
1 dl groft hakket persille
salt og peber
evt. chili
Grillet peberfrugt dip
2 peberfrugter
1 dl. creme fraiche 9%
2 fed hvidløg
Salat
1 aubergine
100 g grønne asparges
20 g feta, light 5%
1 spsk. hørfrøolie
citron
Grillet peberfrugt dip
Skyl peberfrugterne og læg dem på grillen til de er helt møre og sorte. Tag dem af og læg dem i en frysepose. Lad dem køle af og fjern det sorte skin. Del peberfrugterne og fjern stilk og kerner. Blend peberfrugterne og hvidløg. Tilsæt creme fraiche og sæt skålen koldt til servering
Salat
Skær aubergine i tynde skiver og rens aspargesene. Læg begge på grillen ved fuld varme i ca. 5-7 minutter. Tag dem af og lad dem køle af. Bland olie og lidt citron. Hæld det over grøntsagerne og top med feta. Serveres koldt.
Majskager
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til du har en samlet “fars”. Der må godt være lidt klumper i. Steg dem på en grillpande. Her vendte jeg tragten om på min Outdoorchef Ascona 570, så de blev godt stegt 🙂 De skal ca. have 4 minutter på hver side.
Pincanha
Del culotten i 4 (se billede). Sæt dem på et spyd, gerne et tykt, da det så bliver nemmere at skære. Pensl med olien (olie blandet med hvidløg, salt og peber). Læg spyddet på grillen i ca. 30 minutter. Vend det undervejs og pensl med olie. Man kan skære små stykker af kødet, mens det sidder på spyddet og lægger det på grillen igen, så får man skorpe på alt kødet;-) Man kan også tage det af spyddet og skære det som små stege. Vi prøvede begge dele og jeg må indrømme at det bedste var at skære af spyddet og lægge det tilbage på grillen;-)
Energiberegning
2408 g, 2243 kcal, 23% kulhydrat, 41% fedt, 43% protein
Del culotten i 4
Sæt culotten på spyddet og pensl godt med olie
Grill kødet
Skær kødet af i små stykker
Steg majskagerne på en grillpande (bemærk den omvendte tragt, hvilket er en genial ting ved den grill)
Lækre sprøde majskager