Pofiber boller – Af Rikke
Påske er jo fridage og hygge. Og hvad passer bedre end nogle lækre boller? Rikke har endnu engang været i køkkenet og lavet en skøn opskrift til os.Tak Rikke:-)
Profiber boller – af Rikke Andersen 2 æg Pisk æg og græsk yoghurt, salt, sukker kardemomme og bagepulver, til en ensartet masse. Tilsæt smør. Hvis du bruger fast smør, skal dette smeltes først, lad det afkøle lidt, og tilsættes i tynd stråle. I en anden skål blandes mandelmel og pofiber og husk. Tilsæt det til æggemassen. Lad dejen står og trække i ca 10 min. Form 6 boller med våde hænder. Og læg dem på plade med bagepapir. De skal nu bages ved 175 grader varmluft i omkring 20 min. Tip. Hilsen Rikke
-6 stk.
2 dl græsk yoghurt eller skyr
50 gram smør
2 tsk bagepulver
et nip salt
2 tsk. Surkin
1/2 – 1 tsk kardemomme
1 dl pofiber
2 dl hjemmelavet mandelmel (jeg brugte dem med skal, men hvis man ønsker sig en mere hvid bolle, skal de lige smuttes, og tørres først.)
2 spsk. Husk (den grønne)
Man kan også som jeg har gjort et par gange stille dem koldt natten over, også bage dem om morgen, så er der dejlige lune boller til morgenbordet.
Hvad er profiber og hvor køber man det?
Hej Katrine
Du kan bla. købe profiber her http://lchfbutikken.dk/shop/pofiber-302p.html Der kan du også læse lidt om produktet:-) Jeg har ikke selv erfaring med det, men har faktisk overvejet at afprøve det:-)
Jeg har også købt det, der hvor Nina anbefaler ellers kan det købes mange steder i Sverige. Jeg er blevet meget positiv overrasket over de resultater jeg har brugt det til bla. Disse boller men også til pizza bunde. Mætter utroligt godt og giver en god konsistens.
Ved du godt, at det hedder Pofiber og ikke Profiber? 🙂
Tak Merete. Det var vist taste fejl. De er rettet nu 🙂 Tak for hjælpen.
Hæver bollerne, og bliver de meget klæge? 🙂 Jeg har haft lidt uheldige oplevelser med bagværk og pofiber so far, desværre.
Hilsen Emilie
Jeg har ikke prøvet disse. Men at bage med pofiber er jo meget anderledens end at bage med hvedemel 🙂 Dejen skal trække lidt inden man lægger bollerne op. Smagen er også meget anderledens, men man skal tænke det som at alternativet er intet brød 😉 Hvis man ikke har fået brød længe, så er boller som disse, bare guld værd 😉