Salat med jordbær og marineret løg
Uhmm, denne salat overraskede mig virkelig. Læste et sted omkring at marinere løg, og jeg synes det lød genialt. Løgene bliver helt søde og lækre, så selv børnene kunne spise dem. Løgene, fetaosten og jordbærene havde et rigtig godt sammenspil og vi spiste det hele:-) En salat der rigtig oser af sommer og grill:-)
Salat med Jordbær og marineret løg.
-4 personer
2 stk. Mini Romanosalat
200 g. Jordbær
200 g. Feta
Marineret løg
2 Løg
1/2 dl. Olivenolie
1 spsk hvid balsamico
Lidt sødestof.
Rør marinaden til løgene. Snit løgene meget fint og bland dem med marinaden. Lad det trækket 1 times tid. Imens kan man snitte salat, jordbær og feta. Læg løgene over inden servering. (Energiberegningen er lavet udfra at ca. halvdelen af olien ikke kommer med i salaten, men det er en skøn dressing)
Energiberegning
855 g. 907 kcal – 227 kcal pr. person
22% Kulhydrater
55% Fedt
23% Protein
Energiberegning incl. 800 g. kyllingfilet og 4 skiver rugbrød (skønt ristet)
1835 g. 1942 kcal. – 486 kcal. pr. person
30 % kulhydrat
25% Fedt
45% Protein.
Trods stor skepsis over for at blande jordbær, løg og feta, blev jeg dybt overrasket over hvor godt denne salat smager. Perfekt til en dejlig sommerdag, hvor maden står på grill:-)