Sesampaneret kyllling med rosenkålsmos
Denne ret har en fantastisk smag og mætter rigtig meget. Jeg synes at det er rigtig godt at panerer med sesam. Det giver en skøn smag. Og det er yderst børnevenligt:-) Opskriften kan du også finde i PCOforeningens nye blad – på bagsiden http://issuu.com/pco-foreningen/docs/pcoinfo-nr3?mode=window&viewMode=doublePage
Sesampaneret kylling med rosenkålsmos
-4 personer
1 Buket Broccoli
650 g. Rosenkål (frost)
2 spsk. Smør
1 dl. minimælk
Salt og peber
4 stk. kylling filet
1 Æggehvide – let pisket
1 dl. finmalet Sesam
Salt og peber
Pynt: 150 g. røget mørbrad ristet på panden
Mos
Kog Rosenkålene i ca. 10 minutter. Tilsæt så renset og udskåret broccoli (små stykker). Kog det hele til det er mørt, men broccolien skal stadigvæk være grøn:-) Kogetiden afhænger af hvor store stykker du har skåret broccolien i. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre, ved at lade dem stå uden låg i et par minutter. Tilsæt lidt mælk, smør og salt. Blend med stavblender til det er en ensartet mos. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du synes det er for tykt. Pynt med ristet mørbrad.
Kylling
Del hver kyllingfilet i 3 stykker på skrå. Tør dem med køkkenrulle. Vend dem først i æggehviden og derefter i sesam. Steg stykkerne ca. 20 minutter på en pande med lidt oliven olie. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
1530 kcal – 383 kcal pr.person
22% Kulhydrat
38% Fedt
40% Protein
Kan jeg klart anbefale. Spiste det her til aften sammen med kæresten, som også synes det var en god ret. Har dog givet den nogen ekstra pif da jeg synes det manglede smag. Som den store hvidløgs elsker jeg er, tilføjede jeg fem fed (hvidløg) til rosenkålsmosen samt en smule chilipulver. Derudover havde jeg gemt en del af vandet fra kogning til at vis mosen blev for tyk i stedet for bruge ekstra mælk. Blande sesam sammen med paprika for at give kylling ekstra smag.
Min rosenkålsmos smagte meget bittert. Er det meningen, eller har jeg hen af vejen lavet en eller anden tosset fejl? ^^”
Jeg laver det ofte og synes ikke at det er bitteret, men tænker det kan afhænge af rosenkålene. Man skal også tænke på at det ikke er sødt ligesom kartofler 🙂