Shirataki nudler med karry, kokos og kylling
Jeg har haft disse Shirataki nudler liggende et par uger i mit køleskab. Jeg må indrømme at de bare ser “klamme ud” (som min datter siger), og jeg har ikke haft så meget lyst til at gå i gang med dem. Men som så ofte før smager tingene meget bedre end de ser ud i rå tilstand;-)
Og hvad er Shirataki nudler så? Det er nudler lavet af konjac roden og vand. De indeholder næsten ikke kulhydrat og kalorier. De er næsten gennemsigtige og lugter forfærdeligt, når de kommer ud af posen;-) Men efter de er skyllet dem og ladet dem trække i kogende vand, er de helt neutrale i lugt og smag. Jeg må så indrømme, at jeg ikke er vild dem ude sauce. Men hvis du laver en super lækker sauce, hvor der er godt med smag i, så bliver de perfekte.
Jeg fik et rigtig godt måltid. Nudlerne smagte super godt og mættede godt. De havde en god konsistens og det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem:-) Skønt at få noget der ligner og smager som helt normalt mad;-)
Har du prøvet Shirataki nudler? Hvis du har – hvordan synes du de er bedst (hvilket tilbehør)?
Shirataki nudler med karry, kokos og kylling
-2 personer
2 stk. kylling filet i strimler eller tern
1 pakke Shirataki nudler
1 ds. kokosmælk
1 løg
1 æble
2 fed hvidløg
1 bakke champignons
karry
gurkemeje
Garam Masala krydderi (du kan erstatte med Spidskommen, kardemomme, koriander, nelliker, kanel, cayennepeber)
salt og peber
1-2 spsk. peanutbutter
1 rød peberfrugt
1 håndfuld peanuts.
Snit æbler, løg og hvidløg meget fint. Svits det på panden (gerne i Kokosolie). Tilsæt finthakkede champignons og svits dem let. Tilsæt krydderierne og efter et minuts tid, tilsættes kyllingen. Giv det lidt varme og tilsæt derefter kokosmælken og fintsnittet peberfrugt. Lad retten simre i ca. 5 minutter. Tilsæt peanutbutter til saucen er lidt tyk.
Hæld vandet fra nudlerne og skyl dem godt i koldt vand. Hæld kogende vand på dem og lad dem trække et par minutter. Hæld vandet fra. Hæld nudlerne ned i saucen og lad det koge et minuts tid. Pynt med peanuts lige inden servering.