Spicy lammekoteletter med søde løg
Påsken nærmer sig og det betyder for mig massere af dejligt lammekød 🙂 Jeg benytter mig af enhver undskyldning for at spise lam 🙂 Denne gang blev det dejlig krydret lammekoteletter. Som jeg gav godt med smag 🙂 Jeg skar dem rigtig tykke, så de også var saftige 🙂
Jeg lavede nogle søde dejlige rødløg til, som tilførte lammekødet sødme. Det var helt perfekt. Kødet var en del af portion John Stone lammekød som jeg har købt hos Jellinge naturkød. Hvis du vil have lækkert lammekød i særklassen, så kan jeg varmt anbefale det 🙂
De næste dag vil I får flere lækre lammeopskrifter 🙂
Spicy lammekoteletter
med søde løg
Lammekoteletter
-4 personer
2 lammekroner
2 fed hvidløg
1 spsk. chilipulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. cayennepeber
salt og peber
1/2 dl. oliven olie
Løg
4 store rødløg
2 spsk. balsamico
1 spsk. olie
2 spsk. Sukrin Gold
3 spsk. vand
lidt salt
Rens lammekronerne for sener, hvis der er nogle. Skær korteletter i den ønsket tykkelse. Bland olie, chili, hvidløg, paprika, cayennepeber, salt og peber. Glid det godt ind i koteletterne og lad det trækker i et par timer. Læg lammekoteletterne på en helt varm grill og giv dem ca. 3 minutter på hver side (over direkte). Tak koteletterne af og lad dem hvile i ca. 15 minutter. De koteletter der er på billedet er ca. 4 -5 cm tykke. De var dejligt rosa ved denne tilberedning.
Løg
Skær løgene i 6 både hver. Rist dem gyldne i olie på panden. Tilsæt balsamico og lad det fordampe lidt. Tilsæt sukrin, salt og vand. Lad det simre til løgene er bløde og væden er blevet helt tyk og næsten fordampet.
Serveres med f.eks en dejlig salat til.
De skønne lammekoteletter, skåret ud.
.