Sprøde forårsruller – selvfølgelig uden mel ;)
Endelig er det lykkes os at få lavet en sprød dej, som kan rulles tyndt ud. Det er helt fantastisk og giver virkelig mange muligheder, som I selvfølgelig nok skal få eksempler på hen ad vejen 😉 Her er vi startet med fantastiske lækre sprøde forårsruller.
Forårsrullerne er bedst lige når de er bagt. De kan dog gemmes og spises kolde. De smager ikke godt når de bliver varmet op, da de bliver lidt gummiagtige (så er I forberedte) 😉 Men serveret lige efter man har taget dem ud af ovnen, så er de fantastiske 🙂
Det er et rigtig godt hygge projekt her til vinterferien, da mine børn elsker både at lave dem og ikke mindst at spise dem 😉
Sprøde forårsruller
-8 stk.
Dej
140 g revet ost
1 æg
2 spsk. Sesammel fra Funktionel mad
3 spsk. Pofiber
Fyld
250 g. hakket oksekød
1 lille løg
100 g. spidskål
1/2 gul peber
1 spsk. soya
1 hvidløg
revet ingefær
salt og peber (pas på saltet, da dejen er salt)
olie til stegning og pensling
sesam til pynt
Snit løget fint og svits det i lidt olie. Tilsæt kødet og rist det godt. Snit kålen og peberfrugten fint. Kom det på panden til kødet. Tilsæt soya, hvidløg, ingefær, salt og peber. Svits det til kålen er mør og næsten alt væden er dampet væk.
Smelt osten i en lille gryde med sliplet belægning. Når osten er smeltet tages gryden af varmen. Pofiber, sesammel og æg tilsættes og det røres godt sammen. Læg halvdelen af dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen helt flad. Den skal kun være et par millimeter tyk og ca. 30×30 cm. Del den udrullet dej i 4 stykker. Læg fyld på hver og pak dem ind. Dejen trykkes sammen, så alle ender lukkes. Der må ingen åbninger være. Det er lidt omstændigt, men er arbejdet værd 😉 Læg forårsrullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden potion dej. Forårsrullerne pensels med olie og drysse evt. med sesam. Bag forårsrullerne 200 grader varm ovn (varmluft) til de er gyldne og sprøde. Serveres direkte 🙂
Tip
Der skal arbejdes forholdsvis hurtigt, når man arbejder med denne dej. Den er blød og medgørlig når den er varm, men bliver den kold, kan man ikke arbejde med den.
PCOliv.dk
Skønne dejlige sprøde forårsruller.
Guf.