Kyllingesuppe med sweet potatoes
På sådanne en råkold efterårsmorgen, hvor jeg bare ikke kan få varmen, må der suppe til. Heldigvis har jeg en potion af denne her lækre kyllingesuppe liggende i fryseren. Den er nu taget ud og vi har nem aftensmad 😉 Vejret er bare kedeligt. Tåget, koldt og vådt. Så der er ikke meget glæde at hente, ved at kigge ud af vinduet. Derfor må jeg finde solskin i maden i dag 😉
Og det gøres så nemt med denne her suppe. Farven er fantastisk og smagen er bare lækker. Suppen er meget mættende og ligger godt i maven. Børnene er vilde med den og spiser gerne et par portioner, når de kommer i gang 😉
Nu ved jeg at sweet potatoes giver lidt uenigheder rundt omkring. Jeg vælger at spise dem engang imellem og altid sammen med protein og fedt. Så jeg reagere ikke på denne suppe. Derfor har jeg valgt at bringe den. Så savner du en god kartoffel suppe, så kan dette være løsningen, for den har den konsistens og lidt af smagen 😉
Kyllingesuppe
med sweet potatoes
1 kylling
400 g sweet potatoes
400 g. blomkål
1 løg
3 porre
2 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1,5 l. vand
1/4 liter piskefløde
saften af 1/2 citron
salt og peber
lidt olie til at stege i
Topping
Ristet svampe
evt. persille
Brun kyllingen godt i gryden. Hæld vandet ved, tilsæt salt, peber, og lad kyllingen simre mør i 1-1½ time (alt efter størrelse). Gem væsken som kyllingen har kogt i. Pil kødet af kyllingen og gem det til senere. Hak hvidløg, løg, porre, peberfrugter og sweet potatoes groft og svits det i gryden. Kom kyllingevæsken (fonden) i og lad det hele simre, til grøntsagerne er helt kogt. Blend suppen. Evt. med en stavblender eller kom det i en blender. Kør til suppen er helt glat. Kom suppen tilbage i gryden (hvis du ikke har brugt stavblender). Varm suppen op igen og tilsæt fløden. Smag til med citron, salt og peber. Til alle sidst tilsættes kyllingekødet. Top suppen med lækre ristet svampe og evt. et lidt persille.
Tip
Som tilbehør lavede jeg flutes af Fransbrødsopskriften. Jeg tilsatte en del kerner (hørfrø, sesam, græskarkerner og solsikke kerner). Formede 2 flutes, penslede dem med æg og kom solsikkekerner på. Det var super lækkert.
PCOliv.dk
Dejlig lækker supper
Toppingen med de stegte svampe er virkelig lækker.