Æbleskiver – med æbler. Ny version
Så blev det endelig 1. december. En dag der har været længe ventet her i huset. Vores drillenisse flyttede ind i fredags og børnene har været helt ustyrlige. Hvornår mon han fandt på noget sjov? Hver dag har de kigget efter ting han har gjort og kigget dybt i julesokkerne 🙂 Men først i dag var der gaver i sokkerne og der var lavet drillenissesjov. Der var krymmel i havregrynene 😉 Åh, hvor har jeg lykkelige børn lige nu 😉
Kan så også byde dem velkommen hjem i eftermiddag, med disse lækre æbleskiver. Det er en ny version i forhold til tideligere udgaver. Den første udgave på bloggen var Købmand Jensens æbleskiver, som var med lidt mel i. Der er også LCHF udgaven i Ebogen (som du kan hente gratis), Julens glæder. En ældre bog med juleopskrifter, men som stadigvæk holder 😉 Der har jo også været udgaven der hedder æbleringe, som i øvrigt er mine favoritter og et absolut hit 😉 Også de findes i en almindelig udgave med lidt mel – æbleringe og i en LCHF udgave – LCHF æbleringe.
Æbleskiverne i år er egentlig ikke ændret så meget. Men er med pofiber i. Et produkt som jeg er blevet meget glad for 😉 Det er super billigt og gør æbleskiverne mere luftige. Det er en meget tyk dej, men det skal den være for at hænge sammen. Det er uden tvivl svære at lave æbleskiver uden mel, end almindelige æbleskiver, men jeg synes de her var ok. Dog bliver de hurtige mørke, så det kan være en fordel at have en æbleskivepande hvor man kan regulere varmen 😉
Og selvfølgelig skal der være æbler i æbleskiver. Ved ikke hvor det er gået galt gennem tiderne, men hvorfor er der ikke æbleskiver i de frosne man kan købe? ÆBLEskiver – man kan jo høre på navnet at de indeholder æbler. Nå, men mine indeholder altså æbler 😉 Husk i øvrigt ikke at spare på smørret. De sluger en del.
Har du deltaget i den store fødselsdags Give Away? Hvis ikke så kig på her. Der er virkelig lækre gaver til jer 🙂
-ca. 30 stk. 5 æg Æg og sukrin piskes sammen, hvorefter udrøres mel heri, den smeltede smør, og vanilje. Lige før bagningen tilsættes bagepulveret og det røres godt sammen. Skræl æblerne og skær dem i mindre tern. Tør dem med køkkenrulle. Put (rigeligt) smør på en varm æbleskive pande. Kom dej i fordybningerne og læg lidt æbletern i midten af dejen. Vend æbleskiverne, når de er bagt på den ene side. Tag dem over på et fad, når de er færdige. Gentag til alt dejen er brugt. Serveres med sukrin melis og syltetøj (sukkerfrit). LCHF Æbleskiver
– med æbler
1 dl. mandelmel (fedtreduceret fra Funktionel mad)
100 g. smeltet smør
1 dl. pofiber
1/2 dl. sukrin+
2 tsk. vanilje
2 tsk. bagepulver
saften af 1/2 citron – kan undlades
skallen af 1 citron – kan undlades
2 æbler til fyld
Lavede dem igår. De er skønne. Men gav dejen en sjat fløde, den var for tyk. Men sernu at der skulle have været smeltet smør i. Hvor meget er det?