Buttede chokoladepandekager med bær

Sommer, sommer, sommer. Mens jeg længselsfuldt kigger ud i haven efter sommeren, må jeg jo prøve at skabe den her i mit køkken:-) Og er der noget mere sommer end bær? Jeg har her lavet en lille tyk pandekage (ufattelig mættende), som minder lidt om en æbleskive. Den smager rigtig godt. Og sammen med flødeskum og bær er den bare sommer:-)

Pandekagerne kan fryses, da der bliver en del af denne potion. Men de er også super at have i fryseren.

 

Buttede chokoladepandekager med bær

2 Æg
1 dl. Mælk
2½ dl. Mandelmel
1 dl. Rugmel
1 spsk Skallin/Husk
1 tsk. Sukrin+
75 g. mørk Chokolade
1 tsk. Vanilje
1 tsk. Bagepulver

Pisk æg med sukrin+ og skallin/Husk. Det skal piskes luftigt. Tilsæt mælk, vanilje, bagepulver og rugmel. Rør det godt og lad det stå i 10 minutter. Hak chokoladen mens du venter:-) Tilsæt så mandelmelet og rør godt. Vend chokoladen i.

Smelt smør på en pande. Stil den på middel varme. Læg 1 stor spsk. dej på panden. Brug evt. en våd ske til at lægge det på panden med. Lav 5-6 pandekager af gangen. De bliver hurtig mørke, så tænk over varmen. Steg dem et par minutter på hver side. Til de er gennembagte.

Serveres med enten flødeskum eller fromage frais rørt med vanilje og sødestof. Og massere af bær:-)

*Mandelmel er meget forskelligt. Det jeg bruger er ikke dehydreret, så det svarer mere til noget man selv maler. Du må prøve dig frem med dit mandlemel. Som du kan se på billedet så skal dejen være tyk.

Disse to billeder blev ikke så smukke, men viser at pandekagerne er ca. 2 cm tykke.

3 thoughts on “Buttede chokoladepandekager med bær

  1. Ser super lækkert ud… men igen mangler jeg den der protein/fedt/kulhydreater cirkel… uh hvor blive man afhængelig af den cirkel

    1. Jeg vælger ikke altid at taste sådanne opskrifter ind i, så jeg kan se en energifordeling. Ganske enkelt fordi den vil springe ethvert kcalbudget;-) Men ellers prøv selv at taste den ind. Hvis du gør, må du meget gerne skrive den ind:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *