Flat iron steak med blomkålsfritter – LCHF
Som I måske husker så købte jeg noget rigtig lækkert og anderledens kød hos Onkel Toms Grillhytte. En af de spændende udskæringer var Flat iron steak. Et stykke kød som jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle forvente mig af. Når jeg læste om det på nettet, så lød det lækkert, så jeg synes jeg ville forsøge. Også fordi at prisen var god 😉
Og kødet levede bestemt om til det jeg havde læst. Det var super mørt. Der var hele to kæmpe stege i pakken. Der var ingenting at pudse af (ingen sener, fedt eller andet). Det var helt 100% reelt kød. Smagen var lidt som flanksteak, hvis I kender det. Dog meget finere i strukturen og super lækkert. Det var meget mørt og ja, bare fantastisk hele vejen igennem 🙂 Jeg tilberedte det selvfølgelig på min nye grill Weber One-Touch® Original. Så det også fik en lækker smag af grill. Vi fik de dejligste sprøde blomkålsfritter, asparges og persilleolie til 🙂 Lækkert hele vejen igennem.
Nu er det her jo en meget stor portion mad. Og normalt meget mere end jeg spiser. Men engang imellem skal der være fest og det var meget svært at styre indtaget af de lækre sprøde fritter og det lækre oksekød 😉
Flat iron steak med sprøde blomkålsfritter
-2 personer
1 Flat iron steak (vi havde 600-700 g)
hvidløg
salt og peber
olie
Persilleolie
et stort bundt persille
1/2 dl oliven olie
1/2 revet citronskal
1 fed hvidløg
Blomkålsfritter
-2 personer
2 stort blomkål
4 æg
4 spsk. raps olie
4 spsk. pofiber
2 tsk. løgpulver
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. salt
2 dl revet ost
Olie til stegning (jeg brugte rapsolie)
Tilbehør – grillet asparges
Persille olie
Kom alle ingredienserne i en blender og kør til persillen er hakket fint.
Flat iron steak
Jeg marinerede mine i salt, peber, hvidløg og olie i ca. 6 timer, for jeg lagde dem på grillen. De kom på en meget varm grill. Direkte over kullene og fik 8 minutter på hver side. Vi kan ikke så godt lide råt kød, men det må gerne være rødt. Hvis steg det lidt mindre hvis du er til meget rødt kød 😉 Derefter skal stegene hvile i ca. 20 minutter inden de skæres ud.
Blomkålsfritter
Del blomkålen i små buketter og kog det helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af. Læg blomkålen på et rent viskestykke og snog det som en knallert. Pres så meget vand ud af blomkålen som du kan (denne metode er genial når du laver andre ting af blomkål). Hæld blomkålen i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og blend det hele sammen (jeg brugte stavblender). Kør til det er en helt fin masse. Put massen i en sprøjtepose. Sprøjt lange stænger (eller anden form) ud på en bageplade, beklædt med bagepapir). Bag stængerne i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 minutter. De skal være gyldne, men ikke mørke 🙂 Tag dem ud og lad dem køle af.
Varm olie i en gryde. ca. 10 cm. eller mere. Når olien er varm, lægges blomkålsfritterne forsigtigt i olien. Tag lidt af gangen. Når de har fået nok (prøv dig frem), tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle. De må ikke blive for mørke. Husk at vende dem i olien. Gentag til alle fritterne er stegt. Serveres direkte.
Tip
Hvis du ikke spiser LCHF, så skær persilleolien væk. Spis ikke så mange fritter, og lave en let salat til 🙂
Energifordeling
1676 g, 2513 kcal. 6% kulhydrat, 31% protein, 63% fedt.