Grillet flæskesteg med squashgratin – LCHF

 

Grillet flæskesteg

Elsker weekend, men må indrømme at den ofte er alt for hurtig overstået 🙂 Denne weekend fik os jo helt i forårshumør. Ikke fordi temperaturen var der, men solen skinnede og så må man jo lidt ud. Heldigvis er børnene vilde med vores nye have, og vil meget gerne lege i den, så de fik massere af luft. Min mand og jeg fik planlagt ny terrasse og grillhytte – så nu skal der bygges i påsken 😉

Mens vi gik i haven smed vi en flæskesteg på den nye Weber One-Touch® Original , vi købte hos Homeshop. Vi ville nemlig gerne prøve det nye Rositteri. Og det var da et hit. Det var super nemt at sætte på. Jeg havde haft mine betænkeligheder med hvordan jeg skulle få spyddet igennem en stor steg, men det var absolut intet problem. Det gled lige igennem. Gaflerne i enderne var også nemme at sætte fast. Og så var det jo bare at tænde for snurrekassen 😉

Jeg har også  haft mine betænkeligheder ang. fordelene ved rotisseri. Jeg synes jo faktisk at f.eks en flæskesteg bliver fin, når man bar lægger den på risten. Men jeg er solgt 😉 Det blev så lækkert saftigt og meget smagfuldt. Synes at saft og kraft blev bedre i kødet på rotisseriet. Så det skal bruges 🙂 Sværene blev dog ikke sprøde ved bare at snurre rund. Men vi stoppede rotisseriet og lod steg stå opret de sidste 15 minutter. Så var der flæskesværsfest 😉 Knasende sprøde svære – guf.

Jeg undre mig dog lidt over at sværene blev sorte nogle steder. De var nemlig ikke brændt. Tror at det er kødsaft der er løbet ud og dermed giver den farve. Men måske nogen af jer ved hvorfor?

Og så startede weekenden i øvrigt bare helt af h….. til. Endnu et hacker angreb. Jeg er godt nok træt af de hackere. Hvad pokker får de ud af at lægge min blog i sort ? Nu håber jeg har vi har fået lukket hullet og at de holder sig væk. Det har jeg bestemt – Basta! 😉

 

grillet flæskesteg 1

Stegen der lige er sat på rotisseret. Først gnedet med salt og derefter er der sat godt med laurbærblade i.

grillet flæskesteg 2

Stegen efter et par timers snurretur. Det sorte er ikke fordi den er brændt, men tror det er kødsaft der løber ud og bliver sort. Det smagte ikke brændt (og det er jo det vigtigste). Der var lækre sprøde svær og saftigt kød.

Grillet flæskesteg

Og sådan kan det anrettes – og ikke mindst spises 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *