Oksekebab – LCHF
Dette er en rigtig skøn sommer ret. Let og luftig og ikke mindst fuld af smag 🙂 Kødet kan grilles eller steges på en pande. Faktisk er det noget vi ofte får herhjemme, da også børnene er vilde med det. De elsker jo alt mad på pinde 🙂
Denne ret har jeg valgt at lave to energiberegninger til. Både en LCHF udgave og en fedtfattig udgave (læs tip nederst i opskriften). Det er så nem og let en ret, at jeg synes alle skal være med 🙂
Hvis du ikke har Garam masala krydderi, så kan du f.eks bruge hvidløg, ingefær og kanel i. Det smager også skønt.
Oksekebab
-4 personer
Kebab
700 g hakket oksekød 14%
hvidløg
salt og peber
krydderier (jeg bruge Garam masala og løgpulver)
Salat
200 g iceberg
1 agurk
4 tomater
1 rød peberfrugt
2 avokado
Dressing
2 dl. creme fraiche 38 %
hvidløg
salt og peber
Hvis du bruger træspyd så er det en god idé at lægge dem i vand 30 minutter før brug. Rør kødet sammen med hvidløg, krydderier, salt og peber. Form kødet rundt om spyddet og gril dem 4-5 minutter på hver side. Alt efter hvor store du laver dem 🙂
Snit alle ingredienserne til salaten og bland det sammen i en skål. Dressingen røres også sammen og smages til.
Anret en tortilla, salat, et spyd og dressing.
Tip
Spiser du ikke LCHF, så kan du gøre retten mere fedtfattig ved at bruge 4% hakket oksekød, droppe avokadoen og erstatter creme fraiche med skyr 0,2% . Se energiberegningen nederest.
Energiberegning
2330 g, 3192 kcal, 12% kulhydrat, 23% protein, 65% fedt.
Energiberegning – fedt fattig
2040 g, 1511 kcal, 17% kulhydrat, 56% protein, 27% fedt.