Grillet Oksecuvette med grøntsags toppe og baconringe

 

Oksecuvette 3

I dag snupper vi lige en ikke så påskeagtig ret 😉 Men for os her i huset er påsken også forkælelse og afslapning. Og der hører grillen og god mad til. Så denne fantastisk lækre oksecuvette høre bestemt til i vores påske 😉 

 

Du kan selvfølgelig tilberede kødet i ovnen, hvis du ikke lige har en grill 🙂

 

Grillet Oksecuvette med grøntsags toppe og baconringe
-4 personer

1 oksecuvette
4 fed hvidløg
salt og peber
2 gulerødder
1 løg
1 laurbærblad
1/2 liter vand

Grøntsagstoppe
1 blomkål
1 broccoli
50 g. Philadelphia ost
25 g. smør
1/2 dl piskefløde
salt og peber

Baconringe
2 store løg
16 skiver bacon

Portvinssauce
1/2 dl. portvin
stegsky
1/2 liter piskefløde
oksebouillon
salt og peber

Oksecuvette
Fjern senen på bagsiden af stegen. Den er ikke rar at tygge i. Skær oversiden i tern. Gnid godt med hvidløg,  salt og peber. Læg gulerødder og løg i store stykker i et fad, tilsæt laurbærbladet og vand. Læg stegen på en rist over fadet. Grill kødet 45 minutter på indirekte ved 220 grader. Jeg bruger jo ikke stegetermometer endnu, men det kan man jo fint gøre her 🙂 Tag kødet af og lad det hvile i ca. 30 minutter.

Grøntsagstoppe
Del blomkålen i mindre stykker. Kog det i ti minutter. Del broccoli i mindre stykker og lad det koge med. Koges til det er helt mørt. Læg blomkålen og broccoli på et rent viskestykke og snog det som en knallert. Pres så meget vand ud af blomkålen som du kan (denne metode er genial når du laver andre ting af blomkål). Hæld blomkålen i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og blend det hele sammen (jeg brugte stavblender). Kør til det er en helt fin masse. Put massen i en sprøjtepose. Sprøjt rosetter direkte ud på en varm smedejernspande (med olie). Bag dem på grillen (indirekte) til de er gyldne.

Baconringe
Skær løgene i tykke ringe. Tag de inderste ringe ud og snog baconen omkring de to yderste ringe. Du skal bruge 2 skiver bacon til hver løgring. Grill løgringene til du har lækker sprød bacon.

Portvinssauce.
Hæld portvin i en gryde og lad det koge lidt. Si stegeskyen op i gryden og tilsæt resten af ingredienserne. Lad sauce koge ind til den bliver tyk. Alternativt kan du også jævne den lidt. Tilsæt evt. kulør.

Oksecuvette 1

Lige lagt på en rist, med vand, gulerødder, løg og laurbæk

Oksecuvette 2

Og efter 45 minutter på grillen

Blomkålstoppe

Dejlige grøntsags toppe

Oksecuvette 3

Og så det hele anrettet lækkert og lige klar til at spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *