MGP dessert (Citronfromage med jordbær/rabarbergrød)
Melodi Grand Prix kræver bare ligesom lidt ekstra:-) Og ja, jeg er så gammel at det hedder Melodi Grand Prix og ikke Eurovision;-) Vi skal have gæster og rigtig hygge os her i morgen. Så jeg tænkte lidt over hvad jeg skulle lave for at fejre de danske farver. Det blev til denne umådelig lækre dessert. Og den smager bare fantastisk. Lav bare dobbelt portioner af det hele;-)
Ja, den dessert kunne nok laves mere let (altså kaloriemæssigt), men helt ærligt – når jeg endelig skal have dessert, så skal det smage godt;-) Så jeg har ikke prøvet med Milda, fromage frais, Skyr osv. Det må blive en anden gang:-) Denne dessert giver kun 224 kcal pr. person og det synes jeg faktisk er helt fint. Hellere lidt men godt.
Jeg kommer nok en del over i kalorierne i morgen, men det går nok engang i mellem. Vi starter med syltet laks og fortsætter med fyldt nakkefilet (som I nok skal få opskriften på). Begge dele tilberedt på grillen. Laver nok en form for brød til den syltet laks og ikke pandekager. Men det skal I nok høre mere om;-)
Hvis du ikke er til husblas, så kan du prøve denne lækre dessert, som også er citron formage, lavet med agar agar:-)
Og så må vi krydse fingre for Basim i morgen:-)
Citron fromage med jordbær/rabarbergrød Citron fromage Rabarber og jordbærgrød Rens jordbær og rabarber. Skær rabarberne i små stykker. Læg bærrene og rabarber i en gryde. Tilsæt vand, sukrin+, kornene fra 1/2 vaniljestang, samt den halve vanilje stang (den uden kornene – det giver smag). Kog til bærrene er helt møre. Si grøden. Tag ca. 1 dl af grøden fra og køl det af. Rør det med maizena. Hæld langsomt maizena blandingen i resten af grøden, under omrøring og giv det et opkog. Hæld grøden i en skål og stil den koldt. Læg husblassen i en skål med vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og smelt husblassen over et vandbad. Lad det køle lidt af. Pisk æggehviderne stive i en skål og pisk piskefløden. Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukrin. Hæld den lunkne husblas ned i skålen i en tynd stråle, mens du pisker.Tilsæt saften fra citronen. Vend forsigtigt flødeskummet i og derefter æggehviderne. Vend det rundt til det er blandet, men uden at luften går ud. Stil fromagen koldt indtil servering (min. 3-4 timer). Tip. Du kan hælde fromagen i små glas som jeg har gjort og toppe med den flotte grød. Men ellers kan folk jo også selv tage af skålene:-) Energiberegning pr. person
– 4 personer
2,5 blade husblas
2 æggeblommer
1,5 æggehvide
35 g. Sukrin+
saften af 1 citron
1,5 dl piskefløde
250 g rabarber
250 g jordbær
1/2 dl vand
1/2 spsk. nonoxal
1/2 vaniljestang
75 g Sukrin+
1 spsk Maizena
232 g, 224 kcal, 23% kulhydrat, 67% fedt, 10% protein