Om at være afhængig af min computer og at tage fri ………….

Pyh – jeg er noget nervøs for de næste uger. Jeg har nemlig sat mig for at holde fri i tre uger. Fri fra mine to blogs, som jeg elsker og fri fra de sociale medier. Altså som i helt fri. Gad vide om verden kan klare sig uden mig og gad vide om jeg kan klare mig uden at taste i tastaturet 😉 Jeg er faktisk ret sikker på at det bliver super svært for mig. Især i starten. Jeg vil uden tvivl mangle at følge med i alt 😉

computer

 

Faktisk synes jeg at vores samfund er blevet alt for afhængig af telefoner, computere, ipads, sociale medier osv. Hvornår holder vi egentlig fri og hvornår er vi tilstede i nuet? Jeg ser dagligt forældre hente deres børn i børnehaven eller i skolen, hvor de snakker i telefonen eller kigger på den. De har ikke set deres børn hele dagen og alligevel, kan de ikke være tilstede. Jeg ser familier sidde ved spisebordet med telefoner og Ipads. Jeg ser veninder på cafeen, der sidder og kigger på telefon, i steden for at snakke sammen. Fordybelse og nærvær er ord der er blevet meget fjerne for os.

Personligt er jeg jo fra en tid, hvor vi ikke havde computere og mobiltelefonener – ja, det er faktisk ikke mange år siden. Når man f.eks tog i sommerhus eller ferie, så kunne man ikke kontaktes. Gik man i haven eller i skoven, så kunne man ikke ringe eller ikke på nettet. Man var i nuet og sammen. Men hørte efter hvad folk omkring en sagde og man deltog når man var samlet. Familierne var ligesom tættere også generationerne. Jeg savner noget af det. Nærværet og tætheden.

Hvad skal jeg så lave i tre uger? Ja, tiden bliver jo nok laaaaang og jeg er ikke i tvivl om at jeg får det svært. Især i de første dage. Jeg indrømmer at jeg faktisk er dybt afhængig af min computer. Jeg er nok ligefrem computermisbruger (findes det ord). Så det er jo noget af en udfordring jeg har givet mig selv 😉 Jeg forsvarer altid mig sig med, at jeg jo er syg og derfor er det ok at jeg bruger mange timer foran computeren. Det er det som sådan jo også, men engang imellem får jeg en fornemmelse af at verden passere forbi mig, mens jeg sidder ved tastaturet 😉 Derfor skal jeg nu tre uger ude i verden 😉 Jeg vil søge inspiration til min madlavning, være sammen med mine skønne unger, holde min mand i hånden, drømme, læse, male, tegne, kramme, kede mig og…………………….

 

DSC05664Måske skal jeg bare kigge op i himlen og dagdrømme 🙂

dandelion-flowers-1429166-mEller se græsset gro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kunne måske også blive til en tur på stranden med mine dejlige børn

 

Nu forstår I hvis hvad jeg mener –  jeg vil bare være. For at være sikker på at jeg overholder det, så har jeg faktisk fået min mand til at flytte computeren ud af huset. Så kan jeg kun komme på fra telefonen og det hader jeg, så det kan jeg nok bedre styre.

Det er jo ikke første gang at jeg gør det her. Jeg plejer faktisk at gøre det et par gange om året. Ikke altid i så lang tid og faktisk altid, når der er få læsere på bloggen. Dvs. december og juli. Men i år tager jeg forskud på glæderne 😉 For jeg trænger virkelig til inspiration og til at lave noget andet 🙂

 

Pas godt på hinanden og vi ses igen sidst på måneden 🙂

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *