Pizzabrød fra “Duftende brød”
Engang imellem kommer jeg i tanke om opskrifter som jeg har lavet for længe siden. Det her er en af dem. Opskriften er fra bogen Duftende brød, som du kan hente gratis her. Jeg synes faktisk at denne opskrift fortjener at komme på bloggen også, for den er super lækker. Jeg lavede den igen her i weekenden og ungerne elsker det 😉 Jeg blandende lidt andet fyld i, hvilket man sagtens kan. Ungerne elsker pepperoni, så det røg der lidt i af. Succes var dermed sikre 🙂
Pizzabrød
-15 skiver
4 Æg
2 dl. Mandelmel fra Funktionel mad
1 tsk. Salt
2 spsk. Rapsolie
2 spsk. Fiberhusk
2 tsk. Bagepulver
Fyld
150 g. Skinke
150 g. Mozzeralla, revet
1/2 grøn peber
1 spsk. Pizzakrydderi.
Rør æg, salt og fiberhusk tykt med en elpisker. Tilsæt olien og bagepulveret. Tilsidst tilsættes mandelmelet. Lad dejen hvile i 10 minutter. Smør et stykke bagpapir. Fordel dejen i et tyndt lag, med en våd dejskraber. Det kan være lidt svært, men er arbejdet værd. Lav det til en firkant ca. 40 x 40 cm. Læg skinke, mozzeralla, finthakket peberfrugt på og drys med pizzakrydderi. Rul nu, med hjælp af bagepapiret dejen sammen til en roulade. Du kan ikke rører dejen med fingrene. Tril rouladen over på et stykke rent bagepapir på en bageplade. Bag pizzabrødet i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Skæres i skiver og serveres med en god tomatsauce.
Energifordeling pr. skive
85 kcal
42% protein
50% fedt (15% mufa)
9% kulhydrat (2 g)
Hmm, er spændt på hvordan det bliver syntes godtnok min var MEGET flydende,
og stort set umulig at rulle, men nu må vi se hvordan den bliver bagt 😉
Det er mandelmelet fra Funktionel mad som jeg har brugt 🙂 Skiver det lige ind i opskriften. Det er jo lidt forskelligt med de forskellige mandelmel, hvor dehydret de er. Håber det blev godt 🙂
Hej
Har lige et spørgsmål.. der er majsstivelse i bagepulveret som man skal bruge, må man gerne få det ??