Røget dyrefilet med palmekål og svampesauce
Dette var endnu et vellykket i min dejlige røgovn fra Landmann 🙂 Varmrøget dyrefilet med palmekål, bønner, nødder, svampe, rødvin og tyttebør – uhm, det kunne kun blive godt, med alt det bedste fra denne dejlige årstid vi er i. Jeg startede om formiddagen, så røgningen var overstået og jeg kunne lade sauce stå og simre. Lige inden gæster kom, skulle jeg bare brune kødet og lave tilbehøret. Det var planlagt og super nemt 🙂
Jeg valgte at bruge æbleflis, da det kunne smage godt til vildtet, men tænker at bøgeflis også kunne være godt. Alt efter smag. Tiderne var lidt på slum, da jeg ikke kunne finde tilsvarende opskrifter nogen steder. Jeg er ikke til rødt dyrekød, men det må heller ikke være gennemstegt og tørt. Jeg synes jeg ramte perfekt. Og gæsterne var meget begejstret for aftens menu og der blev spist lidt for meget, men så ved man at det var godt 😉
Jeg elsker efteråret, med alle de skønne fødevarer der er i sæson nu. Dette er bestemt et perfekt bud på en efterårsret 🙂
Den lækre dyrefilet er fra sidste gang jeg købte ind hos TP netmarked 🙂 Det skuffer bare aldrig.
Røget dyrefilet med palmekål og svampesauce 2 kg. dyrefilet Sauce Tilbehør Afpuds dyrefilet for sener (husk at gemme dem). Gnid kødet med salt og peber. Jeg delte min filet, da den var for lang til røgovnen, så jeg havde to stege. Hæld en liter vand i vandbakken. Læg æbleflis (husk det skal være vådt) i røgbakken. Læg kødet på risten og sæt dem i røgovnen, når den er varm og fyldt af røg. Giv dem ca. 50 minutter ved ca. 90 grader. Lad evt. kødet hvile og brun det på grillen i ca. 10-20 minutter. Lad det trække 20-30 minutter inden servering. Min dyrefilet fik 20 minutter og den var saftig, mør og lækker. Men er du til rødt kød er det lige i overkanten 🙂 Sauce Tilbehør LCHF tip Der er ikke udregnet energiberegning på denne opskrift, da den går langt over kaloriemæssigt. Den holder sig dog fint nede i kulhydraterne 😉
-6 personer
salt og peber
1 liter vand
1 dl. olie
2 fed hvidløg
1 spsk. timian
sky fra dyrefilet
sener fra dyrefilet
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl. rødvin (der er vel fest)
lidt yaconsirup eller andet sødemiddel
1/4 l piskefløde
Maizena til jævning
500 g. svampe
salt og peber
1 palmekål
400 g. grønne bønner
50 hasselnødder
25 g. smør
salt
Brun de afskåret sener i en gryde. Når det er godt brunt, tilsættes hvidløg og grofthakket løg. Tilsæt rødvin og lad det fordampe lidt. Tilsæt skyen fra dyrefilet (vandbakken) og lad sauce simre i al den tid du kan. Gerne 3-4 timer. Rist svampene af på en pande tilsæt dem i sauce. Hæld ca. en dl vand på panden og lad det koge panden ren og hæld det i saucen. Tilsæt piskefløde og lad det simre lidt. Smag til med yaconsirup (mængde afhænger af vinen), salt og peber. Jævn med maizena rørt i vand og brug evt. lidt kulør.
Rens kålen og skær de grove stængler fra. Skær kålen i grovestykker og rist dem på en pande med smør. Gør det evt. af flere omgange. Husk at give det lidt salt. Det skal kun have 3-5 minutter. Må ikke falde sammen, men skal være lidt mørt. Hæld det over i en skål/fad. Rist derefter de grønne bønner. Top med ristede groft hakket hasselnødder.
Spiser du LCHF skal du ikke jævne med maizena 😉 men du kan vælge at koge saucen mere ind, hvis den er for tynd.
Skær senerne væk fra kødet
Dyrefileten klar til røgning
Og det færdige meget lækre måltid