Sprøde hvidkålsvafler med ærtecreme og kylling
I dag er det noget så mærkeligt som international vaffeldag. Og sådan en dag lader jeg da ikke passere 😉 Jeg har kastet mig ud i en noget utraditionel udgave her, hvor det ikke er søde vafler, men vafler som du kan spise til middagsmad eller frokost 🙂 Denne udgave er lavet med skønt hvidkål og smager faktisk ret fantastisk. De bliver helt sprøde og lækre. Familien var vilde med dem 🙂
Jeg har jo efterhånden lavet en del vaffel opskrifter. Så du kan jo også prøve
LCHF spinatvafler med laksesalat,
eller de lækre kanelvafler med æblecreme 🙂
Sprøde hvidkålsvafler
med ærtecreme og kylling
– 6 stk.
Vafler
2 æg
2 spsk. pofiber
1/2 spsk. fiberhusk
1 dl. revet ost
50 g. revet kogt hvidkål
1/2 revet citronskal
salt og peber
Ærtecreme
200 g. ærter
20 g. smør
salt og peber
200 g. stegt kylling filet
Pisk æg, pofiber og fiberhusk sammen til en tyk masse. Tilsæt revet salt, peber, citronskal, kål og ost. Kom lidt dej i hvert vaffel rum (ca. 1 spsk.) og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
Kog ærterne i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra. Tilsæt smør, salt og peber og blend det til en creme. Pynt vaflerne med ærtecremen, kylling og server. Velbekomme 🙂
Hej 🙂 Kan man udskifte osten med noget andet, eller måske helt undlade den? Jeg er ikke god til nogle former for ost nemlig 🙂
Jeg har ikke prøvet at undlade den, så det ved jeg faktisk ikke rigtigt 🙂 Prøv evt. at erstatte med creme fraiche. Men de smager altså ikke af ost 😉
Jeg må prøve mig frem. Tak for svar 🙂