Tortillas tærte med kalkunfyld
Denne opskrift er virkelig lækker og hele familien nød hver en bid 🙂 Kalkunfyldet er virkelig lækkert, mørt og saftigt. Der er også godt med smag i og det er bare med at nyde det, mens der er mere tilbage 😉
Jeg ved at den ligger en smule på grænsen af hvad nogen af jer spiser, men engang imellem skal der være fest 😉 Jeg kan så finde på at spise som her en ekstra tortillapandekage og lidt tortillachips. Det reagere jeg ikke på, men der kan der være andre der gør. Så lyt til dig selv 😉 Man kan jo som alternativ bruge lowcarb tortillas og undlade tortillachips.
Tortillas tærte med kalkun
-4 personer
8 stk. tortillas – gerne grove
1 kalkunbryst
1/2 liter vand
300 g. revet ost
1 ds. tomatpuré
1/2 bakke bacon buko
1 løg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ds. majs
100 g. champignons
2 fed hvidløg
2 spsk. paprika
1/2 spsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
evt. chili
salt og peber
olie
Tortillachips til at komme på toppen.
Brun kalkunbrystet over direkte varme, kom det op i en gryde eller et fad. Hæld vandet ved og drys med salt og peber. Kom låg/sølvpapir over kalkunbrystet. Giv det 1 time ved ca. 180 grader. (Laver du det ved komfuret, så skal det bare simre en times tid ). Kødet hakkes fint når det er færdigt. Rens champignons og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens løget og snit det fint. På en pande svitses løg, hvidløg og champignons. Tilsæt krydderierne, groft snittede peberfrugt og de groft revne gulerødder. Tilsæt kogelagen fra kalkunen og tomatpurén. Lad det simre til en tyk cremet sauce. Tilsæt Buko bacon, majs og lad det smelte under omrøring. Ved derefter forsigtigt kødet rundt i saucen. Tag det af varmen.
Smør et ovnfast fad med olie. Læg 6 tortillas pandekager rundt langs kanten. Læg en tortilla lige på midten i bunden. Tortillaérne (eller hvad de nu hedder i flertal), skulle nu gerne dække fadet (se billede). Drys ca. 100 g. ost i bunden. Kom kalkunfyldet over. Læg en tortilla på midten og fold resten af tortillaérn ind mod midten. Nu skulle al fyldet gerne være dækket. Drys med de groft knuste chips og drys med revet ost. Bag fadet på grillen (eller i ovnen), i ca. 20-30 minutter (alt efter hvor koldt dit fyld er) ved ca. 180 grader. Hold øje med at osten ikke bliver for mørk.
Serveres med en lækker salat og guacamole.
PCOliv.dk
Læg tortillapandekagerne som vist her og kom fyldet på
Luk den sammen og top med tortillachips og ost
Så flot ser det ud
Og sådan kan det se ud lige inden det spises 😉