Lagkage Surprise*

 

Over et år efter at denne opskrift blev lagt på bloggen første gang, tillader jeg at genposte den. For det er en super lækker kage:-) Den oprindelige lavede jeg med to bunde, blåbærcreme og med mørk chokolade på toppen. Kagen er blevet lavet mange gang efter, og i dag på min fødselsdag var ingen undtagelse:-) I dag lavede jeg tre bunde af dejen. De blev lidt mindre i diameter, men til gengæld kunne jeg så lave to forskellige slags fyld;-) Isis chokolademousse i det nederste lag og så blåbærcreme (som jeg bare elsker) i det øverste. Jeg pyntede med flødeskum og blåbær. Ville egentlig have lave vaniljecreme, men har børn syge, så det måtte blive hurtigt og nemt:-) Kagen kan laves ligesom du kan lide det. Jordbær, vaniljecreme, hindbær osv. Men prøv bundene, for de er super gode. – 29/3-2012

Oprindelig tekst – 26/11-2010. Denne søndag er fyldt med regnvejr og træthed. Efter en dejlig aften ude er familien træt og trænger til hygge:-) En god film foran fjernsynet og en god kage. Meeeen hvad laver man så lige af kager? Kastede mig ud i et forsøg på kokosmakroner, men de måtte i skraldespanden (totalt uspiselige). Havde ikke lyst til at forsøge med kokosmakroner igen, så kom på denne lækre kage. Startede egentlig med at det skulle have været en tærte:-) Men tingene udvikler sig jo;-) Kagen er super dejlig og bundene er sådan lidt kransekage agtige. Tænker at den snilt kan sættes på bordet til en fødselsdag. Det er ihvertefald ikke sidste gang jeg laver den:-)

 

Lagkage Surprise

Bunde:
4 Æg
100 g. Sukrin
150 g. Mandler (malet til mel)
et par dråber mandelessens
½ tsk. Vanilie

Creme:
½ l. Piskefløde
1 spsk. Sukrin
½ tsk. Vaniliepulver
100 g. Jordbær (eller andet frugt)

Pynt: 100 g. smeltet chokolade

Pisk æggene og sukrinen sammen til en tyk masse. Tilsæt mandelmel og vanilie. Rør det hele godt sammen. Forbered to bageplader med bagepapir. Hæld halvdelen af dejen ud på den ene bageplade og den anden halvdel ud på den sidste bageplade. Bag bundene i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Kun til de er gyldne.
Piske flødeskummet, Sukrin og vanilie godt stift. Tilsæt bærene. Læg lagkagen sammen. Pynt den øverste bund med smeltet chokolade.

Tip: Kagen kan sammen sættes på mange måder. Tænker en creme med kakaopulver, hakket chokolade og pyntet med sukrin flormelis. Man kan nok også lave en vanilie creme og putte frugt i. Ja – tænk kreativt:-)

 

Læs smagsdommernes anmeldelser her http://adoptionsverden.dk/pconet/index.php?/topic/661-lagkage-surprise-d-14-2012-ingen-aprilsnar/

 

29/3-2012. 3 lags fødselsdags lagkage. Med chokolademousse og blåbærcreme. Den blev nydt af alle gæsterne:-)

Det er altså svært at tage billed af, men her kan I da se lagene:-)

Comments

  1. Mette says:

    Lagkage – Hold da op du er kreativ:-) Den vil jeg glæde mig til når, min søn fylder 5 år om et par uger. Lækker ser den ud.

  2. Line says:

    Køber du mandelmel eller laver du det selv? Forsøgte at lave det selv igår men efter at have smuttet mandlerne syntes jeg de bliver så fugtige og ikke rigtig vil tørre… Rister du dem i ovnen eller?

    1. admin says:

      Jeg køber som regel mandelmel. Men nogle gang må jeg lave det selv. Der maler jeg dem bare hele med skal og alt;-) Det plejer at fungere fint. Men det mandelmel man køber er finere og minder mere om rigtig mel.

  3. Anne says:

    Hold nu op de ser lækre ud mums siger jeg bare, hvordan laver du chokolademoussen

    1. admin says:

      Det er bare isis;-)

  4. Anne says:

    Kan man smelte chokoladehus blande det med fløde i stedet?

    1. Anne says:

      Jeg ved dælme ikke hvad der skelet med mine bunde, for det første blev dejen tyk kunne ikke hælde den ud så måtte forme den..piskede æg og sukrin tykt og kom mel og vanille i?

      1. admin says:

        Jeg vil næsten gætte at dit mandelmel har været dehydret. Jeg bruger bare almindeligt mandelmel.

        1. Anne says:

          Hvad betyder det? Har lige fået det hjem fra frk skrump igår

          1. admin says:

            Det betyder at du står med et produkt der suger meget mere væske end det mandelmel som jeg bruger. Derfor skal du bruger meget mindre.

  5. Mille says:

    Hej 🙂
    Jeg vil gerne prøve og lave denne lækre kage, men vil lige først høre om det er en god eller dårlig idé at lave den dagen før man skal bruge den..?
    Skal have en kage med til fest i morgen, men ved ikke hvordan sådan en kage holder sig i køleskabet??

    Mille

    1. admin says:

      Tænker den godt kan blive lidt smasket. Men hvis det ikke gør noget, så kan du godt. Kan huske at vi har haft lidt (meget lidt) tilbage et par gange og der har den været fint dagen efter. Du skal bare vente med flødeskummet på toppen;-)

      1. Mille says:

        Tak, jeg prøver mig frem 🙂

  6. Anna says:

    hvor mange bunde får du ud af den opskrift? 🙂

    1. admin says:

      Jeg får to store pæn lagkagebunde:-)

  7. Gitte says:

    Jeg har lige taget bunden ud af ovnen ( har lavet en halv opskrift og derfor kun 1 bund) men den ser ret flad ud!! Kan det være fordi sukker og æg skulle have været pisket mere stift?

  8. Christina says:

    Hvordan laver du ckokoladecremen? Jeg er helt ny i dette her og MEGET forvirret… Altså over at skulle ændre kost, syntes det er meget svært og vi skal holde stor fødselsdag på søndag og jeg syntes den kage med 2 lag ser helt fantastisk ud..

    1. admin says:

      Hej Christina

      Ser desværre først dit spørgsmål nu. Har holdt lidt fri. Håber du har fået løst det.

  9. […] lagkagebunde er lavet et utal af gange gennem årene. Faktisk forventer familie og venner at jeg serverer […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *