Biksemad med glaskål
Lige nu er det sæson for glaskål eller knudekål som de også hedder. Og gid man kunne få dem hele året. Her ude på landet, kan vi kun kåbe dem et par uger om året. Hvilket er mærkeligt, for hvor er det en god grøntsag for os der gerne vil skære ned på kulhydraterne.
Glaskål har en GI på 4, hvilket gør den meget attraktiv for os. Og så er det en af de få grøntsager som er hårde og faste. Man kan lave mange forskellige ting af glaskål – mos, Lasagne, Burgere, Søde “kartofler” osv. Det gør det faktisk rigtig godt ud for kartofler. Så jeg vil gerne slå et slag for at glaskål kunne fås i butikkerne hele året 😉
Biksemad med glaskål
-2 person
1 glaskål (400 g)
1 lille løg
200 g. rest fra kamsteg
salt og peber
2 æg
lidt smør eller olie til at stege i
Skær skallen af kålen og skær den ud i små firkanter. Skær løget og kødet i små firkanter også. Svits løget på en pande. Tilsæt kålen. Lige før kålen er mør tilsættes kødet. Smag til med salt og peber. På en anden pande laves spejlæg.
LCHF tip
Spiser du efter LCHF, skal du have mere fedt i retten. Top med ost, tilsæt mere olie eller få en god dip til af mayonnaise.
Energifordeling pr. person
387 g. 339 kcal. 23% kulhydrat, 43% fedt, 34% protein.
.