Low carb Vanilijekiks
Dejlige søde og sprøde vaniljekiks er et hit her i huset. Det bliver næsten spist i det øjeblik jeg laver dem 😉 Vi spiser dem med eller uden smør på. Engang imellem laver jeg dem til chokoladekiks og det gør dem jo ikke dårligere 😉 Jeg synes de er super gode at have liggende (når de får lov), da de kan holde længe i en kagedåse. Så har man altid lidt liggende til når man bliver lækkersulten 😉
Januar lakker mod enden og jeg må indrømme at det glæder mig. Synes at januar og februar er de hårdeste måneder at komme igennem. For det første er min fibromyalgi altid værst i din måneder, men børnene bliver altid ramt af div. sygdomme i de måneder. Der er altid en hjemme med snot, hoste osv. Så jeg hilser altså meget velkommen at vi nu er tættere på foråret 😉 Jeg drømmer så meget om sol, sommer, strand, varme og udeliv 🙂
Vaniljekiks
– ca. 30 stk.
100 g smør
2 æg
2 dl. mandelmel (fedtreduceret fra Funktionel mad)
1 dl. pofiber
1 spsk. sukrin+
1 spsk. vanilje
Pisk æg, vanilje og sukrin sammen. Tilsæt mandelmel, profiber og smeltet smør. Saml det til en fast masse. Lad dejen hvile i 10 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (del evt. i to portioner). Det skal rulles tyndt ud. Ca. 2-3 mm tyk Tag forsigtigt det øverste bagpapir af. Læg det over igen og vend dejen om på den anden side (så den nu ligger på det løsnede bagpapir). Udstik kiks og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kiksene ved 160 grader (almindelig ovn) i ca. 15 minutter til de er gyldne. Tag kiksene ud af ovnen og løft dem over på en bagerist til afkøling. De skal være helt afkølet.
Energifordeling pr. stk
31 g. 42 kcal, 70% fedt, 19 protein, 11% kulhydrat
Energifordeling hele portionen
377 g. 1273 kcal, 70% fedt, 19 protein, 11% kulhydrat
pcoliv.dk