Æbler, æbler og endnu flere æbler
Lige nu er det æblesæson. Vores lille bitte æbletræ har givet så ufattelig mange æbler i år, at vi nærmest drukner i dem 🙂 Men hvor er det dog lækkert. I weekenden var hele familien samlet om træet og fik plukket alle æblerne. De er sorteret i spiseæbler og i madlavningsæbler (de stødte og dem med orm). Og så har vi bare skrællet og kogt æblegrød i grydevis 😉
Og hvad skal de så bruges til alle de æbler? Det står mange af os så og tænker 🙂 Jeg er vild med æbler i alle afskygninger. Kager giver jo sig selv, men også i mad er æbler rigtig gode. Her er der nogle gode retter og kager som alle indeholder æbler 🙂
Æblekål er en af mine absolutte kålretter 🙂
En absolut klassiker er æbleflæsk. I loooove it 😉
Og selv på en kedelig kotelet kan æbler bruges – her som æblechutney
En anden god tilbehørsting er coleslaw
Æbledessert er en god måde at afslutte en god middag på.
Vi skal også have kager. Her en god LCHF æblestang
Eller hvad med en æblekage med kanel?
De gode gamle æbleringe må vi heller ikke glemme
Eller hvad med små fine Rosenkager?
Der er jo også altid plads til en god gammeldags æblekage 😉
Måske skal du også bare bruge noget hurtigt til at komme ovenpå æblegrøden? Så prøv denne gode æblecrunch.
Sikke mange dejlige opskrifter med æbler og jeg får lyst til at komme med lidt inspiration. I min barndom fik vi æblesuppe med ristede franskbrødsterninger og flødeskum, hvis det var festligt fik vi is til. Jeg har selv lavet det flere gange de seneste år og serveret som dessert. Det giver bifald. Det er bare en tynd æblegrød som serveres lun med franskbrødsterninger ristet i smør, sukker og kanel. Jeg er ikke helt inde i retningslinjerne for PCO men opskriften kan garanteret laves i en variant, der passer til det. Velbekomme og god æblesæson
Det lyder som en spændende ting, Birthe. Jeg kander det slet ikke, så måske skulle jeg prøve det 🙂