And a la orange
Mortens aften nærmer sig og da jeg gerne benytter mig af enhver lejelighed til at få and, så skal denne dag da fejres 🙂 Vi fik and i går og fejrede dagen lidt før. Synes nemlig ikke helt at and er hverdags mad. I år valgte jeg at købe et par andebryster og ikke en hel and. Men egentlig kun fordi vi var to. Børnene ville hellere have kylling 😉
Jeg valgte at lave anden med appelsin. Jeg elsker and og appelsin sammen. Det giver en meget lækker friskhed til retten. Jeg sprang lidt let over rødkålen og havde købt en sukkerfri udgave. Men den kan selvfølgelig godt laves selv, hvis man har lyst til det. Der er en lækker opskrift her med æbler.
Under dagens opskrift kan du se flere opskrifter på and, hvis du mangler inspiration 🙂
And a la orange 2 stk. andebryst (400 g) 500 g. sukkerærter Gnid andebrysterne med salt og peber og læg dem med skinsiden nedad på en kold pande. Tænd helt op for blusset og brun skinsiden til det er sprødt og gyldent (ca. 10 minutter). Vend derefter andebrysterne og brun kort. Hæld bouillon og fløde ved. Riv skallen fra appelsinen ned i sauce og lad det simre i ca. 8-10 minutter. Tag andebrysterne op og lad dem hvile i 10-15 minutter. Kog saucen ind til den har den ønsket tykkelse. Tilsæt evt. lidt kulør. Serveres med dampet sukkerærter og rødkål Energiberegning pr. person
–2 personer
1 dl piskefløde
1 appelsin
1 dl andebouillon
salt og peber
2 dl rødkål (sukkerfri)
635g, 535 kcal, 18% kulhydrat, 40% fedt, 42% protein
Røget andebryst med limeæbler og sprøde ostechips